Als je eens écht iets bijzonders wilt eten, is dit recept zeker een aanrader; blauwe chia pudding!

Ingrediënten voor 1 portie:
- 3 eetlepels chiazaad
- 100 ml plantaardige melk
- Blauwe bessen
- 1 bevroren banaan
- 100 gram bevroren mango
- 1 theelepel Pink Pitaya poeder
- 1 theelepel Butterfly Pea poeder

Hoe maak je het?
1. Doe 3 eetlepels chiazaad in een kom en voeg 100 ml plantaardige melk toe. Laat dit minstens drie uur, maar het liefst een hele nacht, in de koelkast staan. Doe de blauwe bessen in de vriezer. Zorg dat je ze niet al bevroren koopt. Als je ze zelf invriest krijgen ze namelijk een mooi laagje met ijs dat er erg mooi uitziet.
2. Wanneer je het chiazaad uit de koelkast hebt gehaald, giet je het eerst af zodat er alleen pudding overblijft. Vervolgens roer je er een theelepel Butterfly Pea poeder doorheen totdat het egaal blauw is.
3. Doe de chia pudding op de bodem van een klein glas
4. Doe de bevroren banaan, de mango, een scheut melk en een theelepel Pink Pitaya poeder in de blender en blend totdat je een romig mengsel hebt.
5. Doe deze smoothie bovenop de chia pudding in het glas, zoals te zien op de foto.
6. Beleg de smoothie met de blauwe bessen en eventueel met kokosrasp.
7. Je kunt nu gaan genieten van je eigen chia pudding!

Als je nog vragen hebt over dit recept, kan je mailen naar info@fenitas.nl!

Leave a comment

×