Wat is nicecream?


Nicecream is bekend geworden via Instagram. Influencers bedachten dat een smoothie nóg lekkerder zou worden wanneer je het zo dik maakt als ijs. 


Nicecream is eigenlijk gewoon vegan ijs! Het wordt gemaakt met bevroren fruit als basis. Daarnaast zit er plantaardige yoghurt of melk in en kunnen er andere superfoods worden toegevoegd.

 

Tegenwoordig kun je er bij de grote foodbloggers bijna niet meer omheen. Iedereen is verliefd op nicecream!

 

In onze andere blogs kun je verschillende nicecream recepten vinden!Hoe maak je nicecream?

Als je nicecream maakt, moet de smoothie dik genoeg zijn dat je hem met een lepel kan eten. Daarom maken wij onze smoothies altijd van bevroren fruit. Daarnaast gebruiken we een scheutje plantaardige melk.

 

Als basis gebruiken wij meestal bevroren banaan of mango. Omdat deze fruitsoorten minder water bevatten dan bijvoorbeeld ananas of kiwi. Hierdoor krijg je die dikke, romige structuur. Banaan heeft onze voorkeur omdat het heel goedkoop is en het een hele romige structuur heeft. Koop een tros bananen en laat deze zo lang mogelijk rijpen. Hoe bruiner ze zijn, hoe zoeter en romiger je nicecream! Snijd de bananen in plakjes en vries ze in. Meestal gebruiken wij twee bananen per persoon.

Laat ze in nacht in de vriezer en doe ze de volgende dag in een blender. Voeg ander fruit of natuurlijke kleurstoffen toe en voeg scheutjes plantaardige melk toe tot je een goed mengsel hebt. Let op: je hoeft echt maar een heel klein beetje melk te gebruiken!

Doe je nicecream nu in een kom (een coconutbowl ziet er het mooiste uit) en beleg het met noten, havermout, zaden, fruit, kokos en andere superfoods.


Hoe maak je de perfecte kleur?

Als basis gebruiken wij dus vaak banaan. Een van de voordelen hiervan is dat het redelijk kleurloos is, dus je kunt eenvoudig mooie kleuren creëren. Je kunt verschillende dingen gebruiken om je nicecream te kleuren.

1. Fruit
Uiteraard kun je je nicecream gewoon kleuren met fruit. Voeg een paar bevroren framboze, blauwe bessen en/of aardbeien toe en je zult zien dat je nicecream een prachtige kleur krijgt

2. Natuurlijke kleurstoffen
Wil je je nicecream net een tikkeltje specialer maken? Dan gebruik je natuurlijke kleurstoffen. Zo kun je bijvoorbeeld Pink Pitaya poeder gebruiken; een poeder gemaakt van dragon fruit wat een intens roze kleur aan je nicecream geeft. Hier vind je een nicecream recept met Pink Pitaya poeder.

Ook kun je Butterfly Pea poeder gebruiken om je nicecream een blauwgrijze kleur te geven!


Wat voor blender heb je nodig?

Als je je bevoren banaan of mango uit de vriezer hebt gehaald, heb je natuurlijk een krachtige blender nodig om het tot nicecream te verwerken. Gebruik een blender met een vermogen van minstens 1000W. Veel influencers gebruiken een Vitamix, maar deze kosten minstens 500 euro. Betaalbare blenders werken echter ook heel goed. Wij gebruiken bijvoorbeeld de Philips Avance Collection Blender HR3655/00. Deze blender kost ongeveer 100 eurp en heeft een vermogen van 1400W. Daardoor heeft het geen enkele moeite om je bevroren fruit te verwerken.

 

 


Leave a comment

×