Gratis verzending vanaf €35 | Vandaag besteld? Binnen 1-2 werkdagen in huis!

Blue spirulina smoothiebowl recept


    Blue spirulina smoothiebowl

    Hoe maak je een blue spirulina smoothie bowl?

    Blue Spirulina is een natuurlijke kleurstof gemaakt van blauwgroene algen. Het is rijk aan eiwitten en is perfect voor het kleuren van smoothies, lattes, noodles, sushi en nog veel meer. Één theelepel is voldoende om je maaltijden knalblauw te kleuren!

    In dit recept leer je hoe je een smoothie bowl maakt met blue spirulina. Deze smoothiebowl is zó blauw dat je je niet kunt voorstellen dat het gemaakt is met natuurlijke ingrediënten. Hier lees je precies wat je nodig hebt om hem te maken!

    Benodigdheden:

    • 1 eetlepel blue spirulina
    • 3 bevroren bananen
    • 1 flinke scheut plantaardige melk

    Hoe maak je het?

    - Stap 1: Zorg dat je de bananen ruim van tevoren koopt, zodat je ze kan laten rijpen. Voor een romige smoothiebowl, moeten de bananen zo rijp mogelijk zijn. Als er veel zwarte stippen op de schil zitten, weet je dat de bananen voldoende rijp zijn.

    - Stap 2: Vervolgens vries je deze bananen in. Het liefst een hele nacht, maar in ieder geval 6 uur.

    - Stap 3: Na minstens 6 uur haal je de bananen uit de vriezer, laat je ze een paar minuten smelten. Vervolgens snijd je ze in plakjes. Doe deze plakjes in een blender met een vermogen van minstens 1000W. 

    - Stap 4: Nu voeg je een eetlepel blue spirulina en een scheut plantaardige melk toe. 

    - Stap 5: Blend dit totdat je een romige smoothie hebt.

    - Stap 6: Doe de smoothie in een coconutbowl, beleg het met fruit en muesli. Eet smakelijk!

    Voedingswaarde Blue spirulina

    Hoeveelheid per 
    Energie (kcal) 377
    Vet 0,2 g
    Verzadigd 0 g
    Meervoudig onverzadigd 0 g
    Enkelvoudig onverzadigd 0 g
    Cholesterol 0 mg
    Zout 2,98 mg
    Kalium 1.3 mg
    Koolhydraten 55,7 g
    Voedingsvezels 2,1 g
    Suikers 4,9 g

    Eiwitten 36,8 g


    Laat een reactie achter


    Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd