Dit is echt mijn favoriete nicecream!

Waarom? Omdat nicecream in combinatie met Pink Pitaya Poeder gewoon een hemelse combinatie is!

De combinatie van bevroren rijpe bananen en een eetlepel Pink Pitaya Poeder zorgt ervoor dat het super zoet is. Dat is even wat anders dan de verplichte fruithapjes die je vroeger van je moeder moest eten.

Veel plezier met het recept!

Ingrediënten:

- 2 bevroren bananen

- 1 eetlepel Pink Pitaya Poeder van Fenitas

- 100 gram bevroren mango

- 200 ml plantaardige yoghurt

Stap 1:

Haal twee bananen in huis. Laat deze een tijdje in je kast liggen, totdat ze van buiten flink bruin beginnen te worden. Op het moment dat je denkt; deze zou ik normaal gesproken niet zo snel meer eten, is het de perfecte banaan voor nicecream. Hoe rijper de banaan is, hoe zoeter de smaak en hoe romiger de nicecream wordt. 

Snijd de twee bananen een dag voordat je de nicecream gaat maken in plakjes, doe ze in een plastic zakje en vries ze in.

Stap 2:

Op het moment dat je de nicecream wil maken, haal je de bevroren banaan uit de vriezer. Zorg dat je alle stukjes loshaalt, zodat je niet één groot blook bevroren banaan in de blender doet. De bevroren mango kun je gewoon kopen bij de Jumbo of de Albert Heijn.

Stap 3:

Doe de stukjes banaan en de mango in de blender. Voeg hier yoghurt en één eetlepel Pink Pitaya Poeder aan toe. Zorg dat je een blender hebt met een vermogen van minstens 1000W. Anders wordt het lastig om de bevroren ingrediënten te vermalen.

Stap 4:

Zet de blender aan. Zet hem af en toe even stop om de ingrediënten te roeren en naar de mesjes toe te duwen met een lepel. Het kan even duren voordat je een romig mengsel krijgt. Als alle stukjes zijn verdwenen, heb je je eigen nicecream gemaakt!

Stap 5:

Doe de nicecream in een beker, een coconutbowl of iets anders, en beleg het met banaan, bosbessen, havermout of andere lekkere toppings.

Stap 6: 

Smullen!

Wil je dit recept zelf maken? Klik hier om je eigen Pink Pitaya poeder te bestellen!


Leave a comment

×