Matcha cake recept

Met ons Matcha poeder kun je tientallen verschillende recepten maken, deze matcha cake is er één van. Je moet er even voor in de keuken staan, maar dan heb je ook een prachtige groene cake!

matcha cake maken
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totaal: 60 minuten (+ 3 uur wachten)

Ingrediënten om een matcha cake te maken

  • 400 ml plantaardige melk
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • 1 ½ eetlepel (25 gram) gesmolten boter
  • 140 gram cakemeel
  • 2 eetlepels (12 gram) matcha poeder
  • ½ tl bakpoeder
  • (Olijf)olie
  • 250 ml slagroom
  • 3 eetlepels tafelsuiker

Hoe maak je een matcha cake?

Stap 1:
Doe de melk in een kleine sauspan en voeg 3 eetlepels kristalsuiker toe. 

Stap 2: 
Roer dit mengsel en verwarm het totdat het warm aanvoelt met je vinger

Stap 3:
Doe drie eieren in een mengkom en klop deze op met een garde. Voeg langzaam kleine hoeveelheden van de warme melk toe terwijl je aan het opkloppen bent. Doe dit totdat je de volledige 400 ml melk erin hebt verwerkt.

Stap 4:
Terwijl je het mengsel blijft opkloppen, voeg je langzaam de boter toe.

Stap 5:
Hou een zeef boven de mengkom en doe hier cakemeel, matcha poeder en bakpoeder in. Schud met de zeef totdat de helft in de mengkom terecht is gekomen.

Stap 6:
Klop het nu op totdat alles goed is verdeeld. Voeg daarna de rest van de ingrediënten in de zeef toe en klop opnieuw op.

Stap 7:
Giet het mengsel nu via een andere zeef in een andere mengkom, zodat de grote stukken in de zeef achterblijven. Je zou nu een dun mengsel moeten hebben.

Stap 8:
Bedek deze mengkom met folie en doe het mengsel een uur in de koelkast.

Stap 9:
Nadat je het uit de koelkast hebt gehaald, roer je het even door en zet je een grote bakpan op het vuur. Doe er wat olie in en doe vervolgens voldoende van het mengsel in de pan totdat de pan volledig bedekt is. Bak het nu twee minuten, draai het om en bak het nog 30 seconden. Als het goed is, heb je nu één grote crepe.

Doe hetzelfde, alleen dan in een kleinere bakpan, of zorg in ieder geval dat je creps maakt die een stuk kleiner zijn dan de eerste. Doe dit totdat het mengsel op is.

Stap 10:
Voor de vulling van de cake ga je nu slagroom maken. Doe 250 gram slagroom en 3 eetlepels tafelsuiker in een kom en klop dit goed op.

Stap 11:
Doe slagroom op de grote crepe, maar laat ruimte over aan de buitenkant. Zorg ervoor dat het precies even groot is als de kleine crepes. Bekijk de video zodat je het duidelijk kunt zien.

Stap 12:
Beleg de kleine crepe met slagroom en leg er weer een nieuwe crepe bovenop. Herhaal dit proces totdat de crepes op zijn. Je doet geen slagroom op de bovenste crepe.

Stap 13:
Gebruik het overgebleven deel van de grote, onderste crepe om de zijkant van de cake te bedekken. Dit kun je het beste doen met folie. Vervolgens doe je de cake 2 uur in de koelkast.

Stap 14:
Haal de cake uit de folie en leg hem zo neer dat de bovenste crepe boven ligt. Strooi hier nog wat extra matcha poeder overheen.

Je cake is nu klaar! Enjoy :)

 

In de video hieronder kun je duidelijk zien hoe je de cake precies moet maken:

 

Heb je nog geen matcha poeder? Dan kun je dat hier bestellen!

Matcha poeder


Leave a comment

×