pompoen uit de oven

Pompoen uit de oven

Hoe maak je pompoen ui de oven?

Pompoen is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van veel verschillende gerechten. Het bijzondere van de pompoen is dat het heel veelzijdig is. Het is geschikt om te koken, te bakken, te stomen, in de airfryer te doen, te frituren én om in de oven klaar te maken. Bij alle toepassingen blijft de zoete smaak van de pompoen behouden. Vandaag leer je in dit recept hoe je pompoen perfect in de oven kan bereiden!

 

Ingrediënten:

  • Pompoen
  • Olijfolie
  • Bruine suiker
  • Zout

 

Hoe maak je het?

Stap 1: begin met het voorverwarmen van de oven. Dit doe je op 200 graden. Haal de pitten met een grote lepel uit de pompoen. Snijd de pompoen met een scherp mes in dikke, gelijke plakken. Doe er vervolgens olijfolie, zout en bruine suiker overheen. Leg de pompoen na het voorverwarmen op een bakpapier in de oven. 

Stap 2: laat ze nu ongeveer 18/20 minuten in de oven. Check rond 15 minuten of ze al klaar zijn, want afhankelijk van de dikte kunnen ze minder tijd nodig hebben.

 

Belangrijke tips bij pompoen uit de oven

  • Om door de taaie schil van de pompoen te snijden, gebruik je de punt van een scherp koksmes op de plek waar je wilt snijden. Dat geeft je een startpunt om het lemmet van je mes te laten beginnen. Leg je mes dan op die plek en schud zachtjes heen en weer. Probeer niet teveel kracht te zetten. Het zachte oppervlak van de pompoen kan dan gaan schuiven.
  • Gebruik een voorverwarmde oven.
  • De kooktijden variëren enigszins, afhankelijk van de dikte van de pompoen, dus controleer rond 15 minuten.

Voedingswaarde pompoen

Pompoen is een erg gezond ingrediënt. Het kan perfect worden gebruikt om aardappelen in je maaltijden te vervangen. Maar hoe gezond is het precies? Hieronder lees je precies wat de voedingswaarde van 100 gram pompoen is:

 

Hoeveelheid per 
Energie (kcal) 26
Vet 0,1 g
Verzadigd 0,1 g
Meervoudig onverzadigd 0 g
Enkelvoudig onverzadigd 0 g
Cholesterol 0 mg
Natrium 1 mg
Kalium 340 mg
Koolhydraten 7 g
Voedingsvezels 0,5 g
Suikers 2,8 g
Eiwitten 1 g
Vitamine A 8.513 IU Vitamine C 9 mg
Calcium 21 mg IJzer 0,8 mg
Vitamine D 0 IU Vitamine B6 0,1 mg
Vitamine B12 0 µg Magnesium 12 mg

Ben je opzoek naar meer recepten?

Probeer zeker eens om nicecream te maken! Dit is een soort combinatie van vegan ijs en een smoothie. Heel romig en zoet maar toch bevat het alleen fruit & plantaardige melk. Je kunt hier het recept vinden.


100% natuurlijke kleurstoffen!

Wil je graag gezonder eten, maar vind je het soms lastig om te kiezen voor gezonde maaltijden, in plaats van een ongezondere maaltijd? Probeer dan eens onze natuurlijke kleurstoffen. Deze poeders die voor 100% uit fruit of planten bestaan, geven een intense kleur aan bijvoorbeeld smoothies of salades. Zo wordt je gezonde levensstijl leuk én makkelijk! Klik hier om meer te lezen over onze natuurlijke kleurstoffen.


Leave a comment

×