zoete aardappel in de oven

Zoete aardappel in de oven

Hoe maak je zoete aardappel in de oven?

Zoete aardappel is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van veel verschillende gerechten. Het bijzondere van de zoete aardappel is dat het heel veelzijdig is. Het is geschikt om te koken, te bakken, te stomen, in de airfryer te doen, te frituren én om in de oven klaar te maken. Bij alle toepassingen blijft de zoete smaak van de aardappelen behouden. Vandaag leer je in dit recept hoe je zoete aardappel perfect in de oven kan bereiden!

 

Ingrediënten:

  • zoete aardappelen van gelijke grootte
  • zout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • optionele toppings: boter, kaneel, knoflooksaus

 

Hoe maak je het?

Stap 1: begin met het voorverwarmen van de oven. Dit doe je op 220 graden. Leg de zoete aardappelen na het voorverwarmen op een bakpapier in de oven. Prik de aardappelen meerdere keren in met een vork en doe er vervolgens een scheutje olijfolie overheen.

Stap 2: laat ze nu ongeveer 45/50 minuten in de oven. Check tussendoor meerdere keren hoe ze eruit zien en prik erin met een vork. Als je merkt dat je geen weerstand meer voelt op je vork, kun je ervan uitgaan dat ze klaar zijn.

Stap 3: haal ze vervolgens uit de oven, laat ze wat afkoelen en snijd ze open met een mes. Je kunt er nu zout & zwarte peper overheen doen, en eventuele toppings.

 

Voedingswaarde zoete aardappel

Zoete aardappel is een erg gezond ingrediënt. In tegenstelling tot normale aardappel, wordt het tot de groentes gerekend, waardoor het een uitstekend idee is om normale aardappelen in je maaltijd te vervangen met zoete aardappelen. Maar hoe gezond is het precies? Hieronder lees je precies wat de voedingswaarde van 100 gram zoete aardappelen is:

 

Hoeveelheid per 
Energie (kcal) 85
Vet 0,1 g
Verzadigd 0 g
Meervoudig onverzadigd 0 g
Enkelvoudig onverzadigd 0 g
Cholesterol 0 mg
Natrium 55 mg
Kalium 337 mg
Koolhydraten 20 g
Voedingsvezels 3 g
Suikers 4,2 g
Eiwitten 1,6 g
Vitamine A 14.187 IU Vitamine C 2,4 mg
Calcium 30 mg IJzer 0,6 mg
Vitamine D 0 IU Vitamine B6 0,2 mg
Vitamine B12 0 µg Magnesium 25 mg

 

Ben je opzoek naar meer recepten?

Probeer zeker eens om nicecream te maken! Dit is een soort combinatie van vegan ijs en een smoothie. Heel romig en zoet maar toch bevat het alleen fruit & plantaardige melk. Je kunt hier het recept vinden.


100% natuurlijke kleurstoffen!

Wil je graag gezonder eten, maar vind je het soms lastig om te kiezen voor gezonde maaltijden, in plaats van een ongezondere maaltijd? Probeer dan eens onze natuurlijke kleurstoffen. Deze poeders die voor 100% uit fruit of planten bestaan, geven een intense kleur aan bijvoorbeeld smoothies of salades. Zo wordt je gezonde levensstijl leuk én makkelijk! Klik hier om meer te lezen over onze natuurlijke kleurstoffen.


Leave a comment

×